Tandprotes

Tandproteser: En Avtagbar Ersättning för Saknade Tänder

Estetiskt Tilltalande och Hållbara Tandersättningsalternativ

Med tandprotes kan man ersätta en eller flera förlorade tänder. Vanligtvis kan vi få protesen att se naturlig ut, men den kommer aldrig att kännas 100 % som dina egna tänder. Proteser ska tas ut dagligen och rengöras.

Så Här Fungerar Processen

Det finns flera olika typer av proteser: helproteser och delproteser, i både akryl och metall. Delproteserna fästs på dina egna tänder via klamrar. Helproteserna fästs via sugeffekten mot munslemhinnan.


  1. Förberedelse: Som förberedelse för en avtagbar tandprotes tar man avtryck av munnen för att få en exakt form av tandköttet och benets form, vilket gör att protesen lättare fäster mot slemhinnan.

  2. Registrering: Nästa steg är att registrera ditt bett, så att protesen passar med tänderna i den motsatta käken.

  3. Provning: Därefter provas tanduppställningen, som är uppställd i vax, och slutligen levereras den färdiga protesen. 1-2 kontrollbesök bokas in för att säkerställa att den sitter och känns bra.


Högkvalitativa och Skräddarsydda, för Långvarig Funktion

Ibland kan tandköttet vara så platt att protesen har svårt att fästa. Detta kan orsaka problem både vid tuggning och tal. Många protesanvändare upplever också att tandköttet krymper med åren. Detta leder till att protesen sitter sämre och därmed behöver justeras eller göras om. Det finns även ”klister” man kan köpa på apoteket för att få protesen att fästa bättre.

Kontakta Oss för Mer Information

Implantat har under de senaste 20 åren inneburit att man inte behöver acceptera en dåligt sittande helprotes. Efter inoperering av ett antal implantat kan man fästa en hel bro på dem, så att man kan tugga normalt igen, som när man hade sina naturliga tänder.

Vi värdesätter relationen med våra patienter och strävar alltid efter att erbjuda personlig vård av högsta kvalitet. Från din första konsultation till eftervården av dina proteser, kommer vårt team att vara där för att stödja dig och se till att dina tandersättningar fortsätter att prestera optimalt. Kontakta oss för mer information om tandproteser, och låt oss hjälpa dig återfå ett vackert och fungerande leende!