Parodontit

Parodontit är en inflammatorisk sjukdom som kan leda till tandlossning om den inte behandlas i tid

Parodontit, en tandhälsoutmaning, tidig upptäckt och behandling är avgörande

Parodontit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar tandens stödjevävnad och kan gradvis leda till tandlossning. Det är en smygande process som om inte behandlas, kan resultera i tandförlust över tid. Allvarliga symptom som svullnad, värk och rörliga tänder kan uppstå i senare stadier av sjukdomen. Tidig upptäckt och behandling är avgörande för att bevara tandhälsan på lång sikt.

Känn igen några symtom

Blödande tandkött: Om ditt tandkött blöder när du borstar tänderna eller tuggar, kan det vara ett tecken på tandlossning.

Svullnad eller blödningar: Om tandköttet blir svullet eller börjar blöda vid sjukdom eller andra tillfällen, kan det vara en indikation på tandlossning.

Rött tandkött: Friskt tandkött ska vara rosa. Om det är rött indikerar det en inflammation, en vanlig följd av tandlossning.

Dålig andedräkt: Kan vara en indikation men behöver inte vara det.

Idag är det fullt möjligt att få stopp på sjukdomen, vi hjälper dig kontakta oss.

Så här fungerar processen

Vid ditt första besök hos oss lägger vi stor vikt på att lyssna på dina besvär, funderingar och önskemål, din komfort är vår högsta prioritet.

Vi kommer att noggrant undersöka och diagnostisera din tandhälsa. Vi strävar efter att ge dig detaljerad information om din sjukdom och de olika behandlingsalternativen som är lämpliga för dina besvär.

Vi betonar vikten av tidig upptäckt och behandling av tandlossning, vilket ökar chanserna till fullständig utläkning. Beroende på graden av sjukdom kan behandlingen variera från icke-operativ till operativ. Vår målsättning är att erbjuda den mest effektiva och skonsamma vården för varje individ.

Kontakta oss för mer information!

På Bredäng Tandvård erbjuder vi skräddarsydda behandlingar för tandlossning för att återställa din tandhälsa. Vår expertis och moderna metoder kan stoppa sjukdomens framfart och återställa ditt leende till dess fulla potential. Kontakta oss för att boka en konsultation och ta det första steget mot en friskare mun.